Notícies
05 de febrer del 2015
Tot a punt per celebrar el Carnaval a Altafulla
La festivitat comptarà enguany amb una jornada prèvia per començar a escalfar motors, aquest diumenge al carrer St Antoni Abad
El programa de Carnaval d’Altafulla ja és al carrer. La regidoria de Cultura i la Comissió de Festes han organitzat una desena d’actes per aquests dies de disbauxa i de gresca. Una festivitat que enguany comptarà amb una jornada prèvia per començar a escalfar motors. Serà aquest diumenge 8 de febrer a partir de dos quarts de 12 del matí al carrer de Sant Antoni Abad. Consistirà en un mercadet de disfresses de segona mà, una batucada, tallers de maquillatge i de màscares, i un vermut popular.

Els actes pròpiament de Carnaval, però, donaran el tret de sortida el dijous 12 de febrer amb l’arribada de Sa Majestat carnestoltes, a les 8 del vespre al Casal La Violeta. Una rua a ritme de xaranga l’acompanyarà fins l’Ajuntament on donarà la benvinguda a la festivitat. En acabar, enguany tampoc hi faltarà el tradicional Concurs de Truites. Hi haurà premi per a la truita més bona i premi per a la truita més original. Tot i que el pinxo de truita i beguda té un preu popular d’un euro, cal afegir que n’hi haurà un de gratuït per a tot aquell home disfressat de dona, i tota aquella dona disfressada d’home.
Enguany també s’afegeix al programa la Festa del Pijama, a càrrec de l’Ateneu de Dones, el divendres 13 de febrer a les 9 del vespre al Centre d’Entitats.

Els plats forts arribaran el cap de setmana amb les tradicionals rues. La previsió inicial és que hi participin un total de tres carrosses i cinc comparses. Enguany, però, hi ha una novetat important. Les rues obren la participació a agrupacions de la resta de municipis del Baix Gaià, que encara han d’acabar de confirmar la seva participació. En acabar la rua de dissabte, els participants podran gaudir d’un ball a càrrec de l’orquestra Cimarrón. Després de la rua de diumenge a la tarda, se celebrarà la guerra de confeti. La festivitat culminarà amb l’enterrament de la sardina.

Altres novetats és que el ‘Dimecres de cendra’ tornarà a celebrar-se en la seva data habitual, el 18 de febrer. Una processó que servirà per acomiadar a Sa Majestat i enterrar la sardina. S’incorporen Els Diables d’Altafulla amb un correfoc conjunt entre petits i grans, i l’encesa de l’enterrament per part del col·lectiu. Un cop finalitzat, sardines a la brasa a preus populars. La voluntat de totes aquestes novetats és fomentar una major participació, sobretot en aquells actes que se celebren entre setmana.

El consistori subvenciona les carrosses participants amb 400 euros, i les comparses, amb 200 euros. Enguany es disposa de 80 kg de confeti, 10 més que l’any passat.
Jordi Molinera, regidor de Festes
Jordi Molinera, regidor de Festes
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla