Notícies
Foto: Port de Tarragona
22 d'abril del 2024
Tres cellers de Tarragona estudiaran el vi extret d'un centenar d'àmfores submergides al mar durant 400 dies
L'objectiu és conèixer com es comporta el producte sota l'aigua i descobrir si té algun efecte organolèptic a destacar
Els cellers Mas Vicenç, Pallarades i Vinyes del Tiet Pere estudiaran el vi extret d'un centenar d'àmfores que han estat submergides sota el mar, a l’àrea del Port de Tarragona durant 400 dies.

En concret, es van dipositar 50 recipients de cadascuna de les varietats autòctones i més representatives de cada celler: malvasia, macabeu i cartoixà vermell, respectivament.

Després de tastar les primeres àmfores, els responsables del projecte han subratllat que aquesta criança "s'accelera" més al mar que en estàtic i que certes varietats "guanyen volum". Unes primeres conclusions que volen aprofundir a través d'estudis que permetin conèixer si el vi submergit "té algun efecte organolèptic que valgui la pena destacar".
Social
Et recomanem
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
A les 17h, espectacle familiar 'Dokum'
16a Cursa 1r de Maig dels Atletes d'Altafulla
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Informació i inscripcions a: www.athleticevents.net
Casal Cultural La Violeta
Temporada de primavera: del 13 d'abril al 27 de juny
Programació i entrades a: www.casalvioleta.cat
Agenda d'activitats d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla