Notícies
Foto: Port de Tarragona
22 d'abril del 2024
Tres cellers de Tarragona estudiaran el vi extret d'un centenar d'àmfores submergides al mar durant 400 dies
L'objectiu és conèixer com es comporta el producte sota l'aigua i descobrir si té algun efecte organolèptic a destacar
Els cellers Mas Vicenç, Pallarades i Vinyes del Tiet Pere estudiaran el vi extret d'un centenar d'àmfores que han estat submergides sota el mar, a l’àrea del Port de Tarragona durant 400 dies.

En concret, es van dipositar 50 recipients de cadascuna de les varietats autòctones i més representatives de cada celler: malvasia, macabeu i cartoixà vermell, respectivament.

Després de tastar les primeres àmfores, els responsables del projecte han subratllat que aquesta criança "s'accelera" més al mar que en estàtic i que certes varietats "guanyen volum". Unes primeres conclusions que volen aprofundir a través d'estudis que permetin conèixer si el vi submergit "té algun efecte organolèptic que valgui la pena destacar".
Social
Et recomanem
Cercavila del seguici popular a Baix a Mar
9 d'agost a partir de les 19:30h des del carrer Pont de Mar
Tot seguit, Correfoc dels Diables a la plaça Consolat de Mar
27a Fira d’Artesans d’Altafulla
14, 15, 16 i 17 d'agost a l’entorn de les eres i el Castell
Programa sencer a: www.altafulla.cat
38è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Del 5 al 29 d'agost
Programació i entrades a: www.altafulla.cat
Agenda d'activitats d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla