Notícies
Foto: FIC-CAT
04 de juny del 2021
Tret de sortida al FIC-CAT 2021
El Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, que se celebra a Roda de Berà, està dedicat enguany al muntatge
Aquest dissabte té lloc la gala d'inauguració de la tretzena edició del Festival Internacional de Cinema, que se celebra a Roda de Berà. I ho fa amb canvis significatius per les restriccions de la pandèmia, però amb la mateixa il·lusió i la qualitat de propostes a la que ens ha acostumat el certamen.

L'edició que feia 12 + 1 del certamen de cinema de referència al Baix Gaià i la Costa Daurada, s'havia de celebrar, com és habitual a principis del mes de juny del 2020. La pandèmia va obligar a posposar-lo a la tardor però finalment tampoc es va poder tirar endavant donada la situació de la crisi sanitària.

Aquest 2021 les perspectives són unes altres i la 13a edició, comença aquest dissabte i s'allargarà fins el dia 13 de juny i mantindrà el programa previst originalment, és a dir, el certamen estarà dedicat al muntatge cinematogràfic i les produccions que s'hi podran veure són aquelles que en el seu dia ja es van seleccionar.

El format d'enguany serà híbrid, seguint l'estela d'altres certàmens que ja han fet el mateix i han combinat projeccions presencials amb sessions telemàtiques. Excepcionalment, també, el Casino Municipal no acollirà cap sessió enguany i es farà al pavelló poliesportiu municipal.

El FIC-CAT també manté el tradicional homenatge a una figura rellevant de la cinematografia catalana relacionada amb l'eix temàtic de cada edició, enguany a Ernest Blasi, muntador.

Aquest dissabte, doncs, inauguració del FIC-CAT amb un primer plat fort, l'homenatge a la presidenta d'honor del jurat del festival, Montserrat Carulla, desapareguda enguany. Posteriorment estrena de 'Tocats pel foc' de Santi Lapeira, per a la que comptarem amb la presència del mateix director, així com dels actors Sergi Cervera i Jordi Cadellans i l'actriu Belén Fabra, i el productor de TV3 Oriol Sala-Patau.
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla