Notícies
17 de març del 2015
Últimes places lliures per pujar al tren commemoratiu dels 150 anys de la línia de ferrocarril Tarragona-Martorell
El viatge té un cost de 10 euros per persona; i amb el dinar de germanor inclòs, de 33 euros per als adults, i de 20 euros per als infants
El tren commemoratiu dels 150 anys de la línia de ferrocarril Tarragona-Martorell ja omplert pràcticament totes les seves places. Al voltant de dos-cents seients, els ocupants dels quals gaudiran d’un trajecte especial el proper 19 d’abril en el marc del programa de celebració de l’efemèride que han impulsat diferents entitats i associacions del territori.

El comboi s’aturarà a Altafulla des de les 10:57h fins les 11:24h. Durant aquesta estona, es descobrirà una placa commemorativa de l’aniversari, i alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Altafulla oferiran una part de la peça escollida per posar ritme a la celebració. N’ha avançat alguns detalls als micròfons d’Altafulla Ràdio Lluís Brullas, un dels membres del Centre d’Estudis d’Altafulla, entitat que ha participat en l’organització del programa. Per pujar-hi, cal inscriure’s prèviament al portal web 150ftm.cat. El viatge d’anada i tornada té un cost de 10 euros per persona; i amb el dinar de germanor inclòs, de 33 euros per als adults, i de 20 euros per als infants.

Abans, però, tindrà lloc la presentació oficial dels actes de celebració del 150è aniversari de la línia Tarragona-Martorell. Serà el 15 d’abril a les 7 de la tarda al Centre Cívic de l’estació de ferrocarril del Vendrell. Es presentarà l’estudi ‘150 anys del ferrocarril de Tarragona a Martorell’, i el documental i el segell commemoratius. La jornada culminarà amb una conferència a càrrec de Pere Pascual, catedràtic d’Història Econòmica de la Universitat de Barcelona. La intenció és presentar l’estudi en totes aquelles poblacions en què fa parada la línia, tot i que les dates encara no estan definides.

Més enllà d’aquesta presentació de l’estudi, a Altafulla n’hi ha prevista una altra específica del municipi. El mateix Lluís Brullas, i el veí de Torredembarra i membre del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, Lluís Català, editaran el llibre ‘L’estació d’Altafulla-Tamarit. 1865-2015’. Una publicació que podria presentar-se el proper mes de setembre.

Al municipi podria fer parada també una exposició itinerant, que s’inaugurarà el 17 d’abril al tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona. La previsió és que s’hi instal·li a finals del mes d’agost, i que es complementi amb una projecció cinematogràfica dedicada al ferrocarril.
Amb aquesta commemoració, els impulsors volen promoure l'estudi i el coneixement de tot allò relacionat amb l'entrada en funcionament d'aquest mitjà de transport que tanta incidència hauria de tenir i té en la realitat del nostre territori.
Lluís Brullas, membre del Centre d'Estudis d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla