Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
08 de maig del 2018
Un parc subaquàtic d’esculls artificials podria acabar amb la regressió de la sorra
També serviria per a la pràctica del submarinisme, fotografia subaquàtica, educació i formació ambiental
Fins al moment només és una proposta elaborada per Miquel Rota, creador dels biòtops artificials a la Costa Daurada, i Oriol Milà, oceanògraf i capità del Port de Torredembarra. Com s’avança en el projecte inicial que han elaborat els dos experts, es tractaria de crear i desenvolupar un parc subaquàtic a partir d’esculls artificials submarins al litoral d’Altafulla, formant una barrera de diferents estructures muntanyoses situades davant la costa altafullenca. Així, es transformaria l’artificialitat inerta de l’escullera de carbonat de calci en esculls marins que protegeixin, produeixin i permetin la coexistència de la biodiversitat local, creant un biòtop marí integrat al litoral i a l’entorn.

Segons l’estudi de Miquel Rota i Oriol Milà, Altafulla és la millor localització per construir i gestionar un parc subaquàtic, per evitar la regressió de la sorra a al platja, com ha detallat la regidora de Medi Ambient, Montse Castellarnau.

A banda de la utilitat pel medi ambient, el projecte proposa destinar aquest parc subaquàtic a l’esport i a la pràctica del submarinisme, a la fotografia subaquàtica, a l’educació ambiental i a la investigació en l’ambit de la biologia marina. Un projecte ambiciós que seria tot un reclam turístic i que necessita el suport de les diferents administracions, com ha avançat la regidora de Medi Ambient.

En les últimes dècades, el turisme destinat a l’activitat subaquàtica ha incrementat la seva demanda i afició a tota Europa, per la qual cosa el parc seria un bon reclam per aquest tipus de visitants.

Per la seva banda, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ja ha avançat que es tracta d’una proposta inicial, tot i que a la vegada és una de les 30 esmenes als Pressupostos Generals que ha presentat al Congrés com a diputat.

La idea sorgeix del projecte Biòtop Antina de Torredembarra i d’un projecte de boies ecològiques dels mateixos Miquel Rota i Oriol Milà, reconegut en un article de la revista National Geographic.
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Social
Et recomanem
25a Fira de Nadal d'Altafulla
Del 13 al 15 de desembre a la plaça de l'Església
Programació sencera a: www.altafulla.cat
Exposició ‘Això sí que té un nom'
Del 29 de novembre al 20 de desembre al passadís de La Violeta
Per cortesia de La Frontissa – Associació de Dones Feministes
Casal Cultural la Violeta
Programació de tardor: del 12 d'octubre al 28 de desembre
Programa i tickets a: www.casalvioleta.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla