Notícies
09 de desembre del 2015
Un projecte de depuració natural d'aigües de l'Ajuntament de Vespella guanya el Premi Iniciativa Medi Ambient de la Diputació
Es tracta d’un sistema d’eliminació de substàncies contaminants de les aigües residuals a través de mecanismes i processos naturals
El projecte de construcció de l’estació depuradora d’aigües residuals del nucli dels Masos de Vespella, presentat per l'Ajuntament de Vespella de Gaià, ha guanyat enguany el XI Premi Iniciativa Medi Ambient. Aquest guardó el convoca la Diputació de Tarragona amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament sostenible de les comarques de Tarragona, i està dotat amb 3.000 euros.

El projecte premiat es basa en un sistema d’eliminació de substàncies contaminants de les aigües residuals a través de mecanismes i processos naturals, els quals no requereixen d’energia externa ni additius químics. Per tant, es tracta d’un projecte de referència per a altres entitats per la seva incidència sobre el tractament de les aigües residuals, el nul consum energètic i la recuperació de l’espai amb vegetació natural.

També s’ha concedit una menció honorífica del premi a l’Ajuntament de la Sénia (Montsià) pel projecte d'instal·lació d’una caldera de biomassa de 250 kwh i de climatització i deshumidificació de la piscina municipal.

El lliurament del guardó va tenir lloc el passat divendres al migdia en un acte a la Diputació, amb la presència de l'alcalde de Vespella, Daniel Cid, qui ha rebut el premi de mans del president de la Diputació, Josep Poblet.
Social
Et recomanem
Diada castellera de Sant Jordi
20 d'abril a les 18h a la plaça del Pou
Amb: Colla C. de SPiSP, Xicots de Vilafranca i C. d'Altafulla
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla