Notícies
Foto: URV
29 de febrer del 2024
Una analítica de sang permetrà un diagnòstic més fiable de la fibromiàlgia
La URV participa en el desenvolupament d'una tècnica pionera que podrà identificar aquesta malaltia crònica de forma més ràpida i precisa
Un equip investigador de la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat d’Ohio i la Universitat de Texas ha desenvolupat un mètode innovador que permet un diagnòstic de la fibromiàlgia amb una elevada fiabilitat a partir d’una mostra de sang. “Identificar aquesta malaltia resulta molt complicat a l’actualitat, degut a la similitud dels seus símptomes amb els d’altres patologies reumàtiques o amb la COVID persistent”, expliquen des de la URV.

Ara, aquest nou estudi suposa un important pas endavant cap al diagnòstic precís i la personalització del tractament per a les persones afectades i obre noves vies per a la investigació i l’atenció clínica d’aquesta patologia. Els resultats de l’estudi s’han publicat a la revista Biomedicines.

La fibromiàlgia és una malaltia crònica que afecta un 6% de la població a tot el món i es caracteritza per dolor muscular generalitzat i fatiga. La varietat de símptomes es poden confondre amb facilitat amb altres trastorns com l’artritis reumatoide, el lupus eritematós sistèmic, l’osteoartritis o el dolor lumbar crònic. Això fa que arribar al seu diagnòstic no sigui fàcil ni ràpid i, per tant, acaba repercutint en la qualitat de vida i en salut mental de les persones que la pateixen.
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla