Notícies
Foto: Ajuntament de Tarragona
19 de setembre del 2023
Una dona és assassinada a Tarragona, presumptament a mans de la seva parella
Els Mossos han detingut l'home, qui hauria alertat el cos policial
Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns al migdia un home de 43 anys a Tarragona en relació a la mort de la seva parella. Els fets van tenir lloc cap a les cinc de la tarda d'aquest diumenge. A aquella hora el telèfon d'emergències 112 va rebre una trucada que alertava de la mort de la dona. Segons algunes informacions periodístiques, hauria estat el mateix home qui hauria fet la trucada. Els serveis sanitaris s'hi van adreçar i van confirmar el decés. Posteriorment, l'anàlisi forense va detectar signes de criminalitat al cos. És per això que aquest dilluns els Mossos d'Esquadra han detingut la parella de la víctima.

El Departament d'Igualtat i Feminismes ha condemnat el "feminicidi" que s'ha produït aquest diumenge 17 de setembre a Tarragona i ha expressat el condol i escalf a la família i entorn de la dona assassinada. Igualtat indica que amb la "confirmació" d'aquest cas, el nombre de dones assassinades aquest any per violència masclista són 12. Des que es van començar a recollir dades oficials, l'any 2012, hi ha hagut 125 feminicidis a Catalunya. A més, el nombre de fills que han quedat orfes per la violència masclista és de 7 aquest 2023 i de 91 en la darrera dècada.

El Govern considera l'erradicació de les violències masclistes una "qüestió de país" i fa una crida a "sumar esforços" des de tots els àmbits de la societat per acabar amb aquesta xacra.

L'executiu també anima a trucar al telèfon 900 900 120 davant qualsevol indici o situació de violència masclista. Es tracta d'una línia "gratuïta, confidencial, que no deixa rastre i que opera les 24 hores cada dia de l'any en més de 120 idiomes". També es pot trucar al telèfon d'emergències 112
Social
Et recomanem
Festa del Grafisme
Dissabte i diumenge, 7 i 8 d'octubre a diferents espais
Tallers, exposicions, performances, música,... Programa a banda
Altafujazz: Victor de Diego on Trane the music of John Coltrane
Dissabte 7 d'octubre, 20.30h, La Violeta
La vida de les elits vora Tarraco, visita guiada Vil·la Munts
Diumenge 8 d'octubre d'11h a 12.30h
Preu: 5€ Entrades a: www.mnat.cat/entrades
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla