01 d'agost del 2023
Una quinzena de voluntaris internacionals contribueixen a preservar l’entorn de la desembocadura del Gaià al Camp de Treball de La Sínia
És una iniciativa del Govern en col·laboració amb La Sínia, amb la voluntat de conjugar l'oci educatiu amb tasques mediambientals i culturals al territori
Altafulla ha tornat a acollir un camp de treball destinat a realitzar tasques de conservació i manteniment entorn de la desembocadura del riu Gaià. Es tracta d’una iniciativa que organitza la Generalitat a través de diferents agents del territori com és el cas de l’Associació Mediambiental La Sínia, que al seu torn compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altafulla.
Ds del passat 19 de juliol, una quinzena de voluntaris i voluntàries internacionals d’entre 18 i 29 anys es troben a Altafulla per fer tasques de neteja de l’Espai Natural de la desembocadura del Gaià. Eliminen plantes invasores, planten flora autòctona i contribueixen a la millora de l’hàbitat de les espècies que hi viuen. La tortuga de rierol és una d’elles.
Aquest dilluns, els voluntaris han rebut la visita de la directora dels Serveis Territorials de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Carmina Blay, del delegat del Govern al Camp de Tarragona, Ángel Xifré, i la directora general de joventut, Laia Girós. Els tres han avaluat sobre el terreny com es desenvolupa el camp de treball.
En declaracions a Altafulla Ràdio, Girós ha destacat que “aquest camp de treball és una mostra de la potencialitat d’aquesta mena d’iniciatives que es fan arreu del món”. Igualment, ha destacat tant l’acció dels joves com “la importància i la conscienciació ambiental que representa per aquests”.
L’acte ha comptat amb la presència dels coalcaldes d’Altafulla Alba Muntadas i Jordi Molinera. Muntadas, que també és responsable de l’àrea de Medi Ambient, ha ressaltat la rellevància del treball que fan els voluntaris que aterren, majoritàriament, de diferents punts d’Europa i fins i tot del món, com Mèxic.
Els joves, que s’allotgen al gimnàs de l’Escola La Portalada, han tingut oportunitat de gaudir d’estones d’oci tant a Altafulla com als voltants i han descobert també la vila. Així ho ha explicat la responsable de voluntariat de La Sínia, Andrea Córdoba, qui també ha fet un balanç molt positiu de l’edició d’enguany d’aquest camp de treball.
El d’Altafulla és un dels 14 camps de treball que ofereix el govern català a través de la Direcció General de Joventut i en connivència amb les diferents entitats del territori com La Sínia. Aquestes propostes han comptat amb un total de 264 places per a joves d'entre 14 i 29 anys amb voluntat de fer una tasca desinteressada cap a la comunitat. Alhora, han gaudit d'un oci diferent, que no depèn de les tecnologies i que contribueix també a treure als joves de casa seva i que, com assenyala la coordinadora de Joventut a Tarragona, Carmina Blay, els aparta de l'estigma de despreocupats i poc implicats en la societat, que sovint els acompanya.
Laia Girós, directora general de joventut
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla i regidora de Medi Ambient
Andrea Córdoba, responsable de voluntariat de la Sínia