Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
31 de maig del 2021
Una vintena de voluntaris completen la plantació amb espècies autòctones de les dunes de Voramar
L'actuació serveix per donar a conèixer el pla de gestió de la platja i fer partícip a la ciutadania de la tasca de renaturalització de l'espai
Les dunes de la platja de Voramar d'Altafulla ja compten amb una nodrida representació d'espècies autòctones que comencen a arrelar-se en la seva estructura gràcies a les jornades de plantació que s'han impulsat des del pla de gestió de la platja d'Altafulla. Primer amb escolars dels centres de primària de la vila i després amb voluntaris d'una convocatòria oberta a la ciutadania. Amb l'organització de l'Associació Mediambiental La Sínia, aquest divendres s'ha completat l'adequació de l'espai, que ja s'ha preservat del pas de persones amb una tanca que voreja tot el perímetre de les dunes. Més d'una vintena de voluntàries i voluntaris van passar per la zona en el marc de la iniciativa 'Viu la platja' en dues sessions que els van permetre conèixer què s'hi està fent a la zona i quina utilitat tenen aquestes actuacions.

El coordinador de La Sínia, Hèctor Hernández, va explicar al programa Carrer Major d'aquesta casa, quina és la finalitat de la intervenció en aquest espai de la platja d'Altafulla.

La consolidació de les dunes ha d'anar acompanyada, indefectiblement, de la conscienciació de la ciutadania sobre la necessitat de preservar-les i la utilitat que tenen. Donar a conèixer aquesta actuació i el pla de gestió de la platja en general, és una de les qüestions de les que van ser també partícips els voluntaris que van estar treballant a la platja divendres, com la Montse, la Rosa i l'Andrea.

La jornada d'aquest divendres s'emmarca en un conjunt d'actuacions que s'han realitzat en els últims mesos a la zona, encaminades a crear aquesta estructura dunar, que serveix ara de límit amb la platja, a eliminar espècies foranes i a plantar-ne d'autòctones. D'aquesta manera es vol tornar a la platja el seu estat natural i que la sorra es consolidi per evitar afectacions dels temporals. Així mateix també es crearan noves trampes de sorra que han de retenir-la per poder nodrir la platja d'Altafulla quan es donin episodis de pèrdua de volum.
Hèctor Hernàndez, coordinador de l'Associació Mediambiental La Sínia
Voluntàries participants en la jornada 'Viu l aplatja'
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla