Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
12 de febrer del 2024
Unes 400 persones disfressades omplen els carrers d’Altafulla per Carnaval
Les rues del cap de setmana han comptat amb cinc carrosses i tres comparses. El Dimecres de Cendra s’acomiadarà el Carnestoltes
Els carrers i les places d’Altafulla s’han omplert durant tot el cap de setmana d’egipcis, cavallers, Wallys i molts altres personatges i disfresses. Ni el vent ni el fred han impedit que un total de cinc carrosses i tres comparses que participaven enguany al Carnaval local lluïssin davant l’atenta mirada de desenes de veïns i veïnes en uns dies de regnat de Sa Majestat Carnestoltes en què mana la bogeria.

Aproximadament, segons l’Ajuntament, que és qui organitza la festivitat, hauran desfilat unes 400 persones, que enguany han completat fins a tres rues ben lluïdes, tant dissabte a la nit com diumenge al matí i a la tarda. La disbauxa, de fet, va acabar aquest diumenge a la plaça Martí Royo, amb una festa d’animació amb DJ, coreografies i efectes de so i llum. El regidor de Festes d’Altafulla, Àlex Cañas, n’ha fet una valoració molt positiva.

Una de les novetats del programa de Carnaval a Altafulla d’enguany ha estat el dinar de les colles que s’ha celebrat aquest diumenge al poliesportiu. Una trobada que segons Àlex Cañas ha anat molt bé i ha servit, d’una banda per “fer pinya”, i de l’altra per cobrir l’impàs de temps entre la rua de Baix a Mar, la guerra de confeti i el concert amb Piratas Rumbversiones del matí i la rua i l’espectacle de la tarda a la Martí Royo.

Les festes de Carnaval a Altafulla posaran el seu punt i final aquest Dimecres de Cendra, dia de dol, en què tal com marca la tradició, hi haurà l’enterrament de la sardina. Des del carrer de l’Hostal, davant del casal La Violeta, fins a les antigues escoles Teresa Manero s’organitzarà la processó, encapçalada per la sardina i les ploraneres i un correfoc del Grup de Diables d’Altafulla.

La festivitat culminarà amb la lectura del testament i comiat del rei Carnestoltes així com la tradicional sardinada i botifarrada popular. El preu del tiquet tindrà un cost de dos euros.
Àlex Cañas, regidor de Festes d'Altafulla
Àlex Cañas, regidor de Festes d'Altafulla
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla