Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
19 de setembre del 2023
Unes escales de fusta, la solució per als accessos del passeig a la platja d'Altafulla
La direcció general de Costes de l'Estat no veu indicis de perillositat en les estructures malmeses i no reforçarà el passeig amb formigó
L'últim episodi de pluja intensa i temporal de mar a Altafulla ha tornat a deixar ben visibles les estructures que serveixen d'accés a la platja des del passeig de Botigues de Mar i torna a posar-se en qüestió com fer front a la problemàtica que es repeteix cada cop que es dona un episodi meteorològic similar.

Per fer-hi front l'Ajuntament d'Altafulla manté la seva insistència davant la direcció general de Costes de l'Estat perquè hi aporti solucions i sembla que finalment hi ha concrecions al respecte. Aquestes passen per instal·lar unes escales de fusta en aquests accessos que salvarien la distància entre sorra i passeig en cas que un temporal se l'endugui. Per contra, quan hi ha bona mar i s'acumula sorra, aquesta podria cobrir l'escala sense problemes i permetre accedir a la platja a nivell. És la proposta que es va posar sobre la taula en l'última reunió mantinguda entre el consistori i Costes la setmana passada, com detalla el coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera.

De la reunió mantinguda amb tècnics i responsables d'aquesta direcció estatal se'n deriva també que els accessos actuals, tot i l'espectacularitat de la imatge que presenten actualment, no suposen cap risc per a l'estabilitat del Passeig de Botigues de Mar. Així ho ha explicat Molinera, qui apunta que com que no es veu afectació en l'estructura del passeig, Costes ha decidit no injectar formigó per falcar-lo. Això, a més, suposaria un cost que l'organisme no assumiria.

Segons es desprèn de les últimes converses, les noves estructures de fusta haurien d'estar plenament practicables i operatives per a la pròxima temporada. Tot i que seria desitjable que estiguessin instal·lades abans, segons apunta el coalcalde això ja dependrà de les tramitacions que hagi de tirar endavant Costes per fer els treballs.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla