Notícies
22 de gener del 2016
Valls ultima els darrers preparatius de la 35a Gran Festa de la Calçotada
Les Explotacions Hortícoles Germans Blanch d’Altafulla són unes de les majors productores de l’IGP al territori
Tot a punt per a la celebració de la 35a Gran Festa de la Calçotada de Valls, que tindrà lloc el proper cap de setmana del 30 i 31 de gener. S’estima que s’hi consumeixin uns 100.000 calçots i hi assisteixin més de 35.000 visitants.

El moment que es preveu de més afluència és el Concurs de menjar calçots, que tindrà lloc diumenge 31 de gener, a la 1 del migdia. S’espera que es reparteixin unes 4.000 degustacions de calçots, acompanyats de vins DO Tarragona i productes de la terra.

Els visitants també podran gaudir de la cuina de calçot que oferiran uns 50 restaurants de la comarca i d’activitats com el Mercat de la Calçotada i el concurs de salsa, que compleix 25 anys. A més, com a curiositat, la televisió japonesa NTV enregistrarà un programa sobre la festa.
Enguany es preveuen recollir més de 10 milions de calçots ja que la temporada ha començat més aviat.

La temporada de calçots, que transcorre entre els mesos de novembre i abril, mou uns 350.000 visitants a l’Alt Camp i genera un impacte de 15 milions d’euros. Les Explotacions Hortícoles Germans Blanch d’Altafulla són unes de les majors productores d’aquest segell al territori. El 2015, el Gremi de Pagesos ha guardonat l’IGP en el vintè aniversari de la seva fundació.
Francesc Vilanova, secretari de l'IGP Calçot de Valls
Social
Et recomanem
1a Marxa/Trail Altafulla - Costa Tarraco
24 de novembre de 2024
+ info i inscripcions a: atletes.wixsite.com/altafullacostarraco
Exposició ‘Això sí que té un nom'
Del 29 de novembre al 20 de desembre al passadís de La Violeta
Per cortesia de La Frontissa – Associació de Dones Feministes
Casal Cultural la Violeta
Programació de tardor: del 12 d'octubre al 28 de desembre
Programa i tickets a: www.casalvioleta.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla