Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
14 de desembre del 2020
Veïnes d’Altafulla exploren la vila per detectar els elements urbanístics que causen inseguretat a les dones
Es tracta d’una marxa exploratòria que té lloc aquest dilluns i s’emmarca en la voluntat del consistori de fer un urbanisme amb visió de gènere
La regidoria de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala la coalcaldessa Alba Muntadas, i el Col·lectiu Punt 6, el Consell Comarcal del Tarragonès, l'Institut Català de les Dones i el Ministeri de la Igualtat, organitzen una marxa exploratòria per integrar la perspectiva de gènere en l’urbanisme amb l’objectiu de disposar d’un municipi més segur i igualitari.

Les marxes exploratòries són rutes urbanes a peu fetes per a dones que permeten comprovar ‘in situ’ els elements que poden millorar la seva percepció de seguretat i la utilitat dels espais públics tenint en compte aspectes com la il·luminació, el mobiliari urbà, l’accessibilitat, l’arbrat i el verd urbà, entre d’altres.

La marxa estarà dinamitzada pel Col·lectiu Punt 6 que és una cooperativa integrada per arquitectes, urbanistes i sociòlogues feministes especialitzades en l’anàlisi de la matèria urbanística amb perspectiva de gènere. La coalcaldessa d’Altafulla i regidora de Polítiques de Gènere, Alba Muntadas, explica quin és l’objectiu de la marxa.

La marxa es fa aquest dilluns, 14 de desembre, i s’adreça a tot tipus de dones a títol individual i dones que formin part d’alguna entitat local. L’activitat comença a les 17:30 hores de la tarda a la Plaça del Pou i l’itinerari proposat recorrerà el Parc del Comunidor, l’Estadi Municipal Joan Pijuan, el cementiri, l’Ermita de Sant Antoni, el Parc de Safranars, l’estació Altafulla-Tamarit, el Club Marítim, el passeig de Botigues de Mar i la platja, i finalitzarà al Parc Voramar.

Les marxes exploratòries consisteixen en recórrer un entorn concret amb un grup reduït de dones per detectar i analitzar quins elements físics i socials condicionen la percepció de seguretat de les dones que viuen i utilitzen un entorn determinat.

A banda de ser una eina de diagnosi per obtenir informació de com respondre a aquesta problemàtica des de l’urbanisme, també és una eina d’apoderament de les dones, ja que permet fer visible el seu coneixement sobre l’entorn on viuen i promou la seva participació activa en el disseny i transformació dels seus entorns urbans.
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Polítiques de Gènere d'Altafulla
Social
Et recomanem
25a Fira de Nadal d'Altafulla
Del 13 al 15 de desembre a la plaça de l'Església
Programació sencera a: www.altafulla.cat
Exposició ‘Això sí que té un nom'
Fins al 20 de desembre al passadís de La Violeta
Per cortesia de La Frontissa – Associació de Dones Feministes
Casal Cultural la Violeta
Programació de tardor: del 12 d'octubre al 28 de desembre
Programa i tickets a: www.casalvioleta.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla