Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
28 de maig del 2021
Xavier Rofas: "L'actual govern té posicionaments radicalitzats i més que un canvi, busca trencar amb tot"
El regidor no adscrit lamenta que La Violeta segueixi tancada i que la participació ciutadana "no s'apliqui en qüestions capitals"
Xavier Rofas va accedir al consistori com a número dos d'Hèctor López Bofill dins de Junts per Altafulla i tots dos van obtenir 410 vots, o el que és el mateix, un 15,07% del suport dels votants. Ara, però, afronta la segona part del mandat municipal en solitari, com a regidor no adscrit, tot i que s'identifica amb les sigles del PDeCAT, del qual és president local.

Xavier Rofas va passar de formar part de l'equip de govern en l'anterior mandat, representant a la desapareguda CiU i al costat d'Alternativa Altafulla, a seure a la bancada de l'oposició, això sí, amb els mateixos companys de trinxera. Una qüestió que se li ha retret en més d'una ocasió, titllant-lo de "cinquè regidor d'AA". Ell, però, resta importància a aquestes "acusacions" i nega que pugui incorporar-se mai a les files del principal partit de l'oposició, tot i mantenir-hi una excel·lent relació i reivindicar la tasca feta en l'anterior mandat. En aquest sentit considera que el govern que va formar-se després de les eleccions del 2019, en especial per part de l'EINA-ERC, manté uns "posicionaments radicalitzats que més que apostar per un canvi, han fet un trencament total" amb tot el que s'havia fet anteriorment.

Rofas assegura no entendre per què l'EINA va "excloure" Junts de cap diàleg per formar govern "quan hauria estat el més lògic per proximitat ideològica i perquè era la tercera força més votada". Igualment lamenta que s'hagi tirat pel dret en qüestions com el nou projecte de La Violeta o la gestió de la platja i diu no es tingui en compte ni a l'oposició ni a la ciutadania, ja que són "temes capitals que no han comptat amb la participació ciutadana".

Pel que fa a altres grans projectes com la residència per a la gent gran, Rofas diu que tothom està d'acord que cal un equipament d'aquestes característiques a la vila, però aposta per usar espais ja existents com ara l'esplai per a la gent gran, que permetria ampliar la seva edificabilitat i es troba en un lloc idíl·lic.

Pel que fa a la valoració del que ha transcorregut de mandat, el regidor no adscrit creu que "s'hauria d'anar a velocitat de creuer" i no s'hi va, que s'hauria d'haver plantejat un pla estratègic i que la pandèmia no pot ser una excusa.
Per altra banda, es posiciona per liderar la candidatura del PDeCAT en les pròximes eleccions municipals perquè continua tenint inquietud per millorar Altafulla.
Xavier Rofas, regidor no adscrit d'Altafulla
Xavier Rofas, regidor no adscrit d'Altafulla
Xavier Rofas, regidor no adscrit d'Altafulla
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla